Vraag en antwoord
Alle meest gestelde vragen vindt u hier. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan Contact met ons op!
Alle meest gestelde vragen vindt u hier. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan Contact met ons op!
Na inschrijving voor de opleiding ontvang je in eerste instantie een bevestiging en later een toegangsbewijs, waarop de specifieke details zoals datum, tijd en locatie vermeld staan. Indien je werkgever je aanmeldt, ontvangt deze de benodigde informatie.
Verplaatsen is eenmalig mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor een tweede verplaatsing worden kosten gerekend, deze kosten bedragen €55 voor het wijzigen van de cursusdatum en/of plaats.
Verplaatsen of annuleren binnen de 2 weken voor aanvang is niet mogelijk. Zou u bijvoorbeeld de cursus boeken voor een week vanaf de huidige datum, dan kunt u deze niet meer wijzigen.
RBS biedt door heel Nederland VCA-opleidingen aan. De cursus is eigenlijk nooit verder dan een uur rijden van je woonplaats. Het examen is op dezelfde dag als de cursus. Uiteraard kun je de VCA -opleiding ook digitaal volgen. Dit is een E-learning cursus. Kijk hier: VCA voor cursusplaatsen en data.
Kortgezegd is VCA VOL voor leidinggevenden en ZZP’ers. VCA Basis is voor iedereen die geen leidinggevende functie heeft.
RBS vindt het niet raadzaam om “herhalingscursussen” aan te bieden. In 10 jaar tijd gaat veel kennis verloren en bovendien vinden er jaarlijks veranderingen plaats in de VCA lesstof. Wij raden aan om de hele cursus nog een keer te doen voor het beste resultaat.
Ja dit kan via de volgende website: https://proefexamen.deVCAcursus.nl.
Er zijn geen toelatingseisen voor deelname aan een VCA cursus. Voor mensen met dyslexie is er een voorlees examen. Dat betekent dat de vragen en multiple choice antwoorden worden opgelezen via een koptelefoon.
Ja, dit is zeker aan te raden. Je kunt er voor kiezen het boek uit te printen of bijvoorbeeld een tablet mee te nemen. Je kan bij ons ook een boek bijbestellen. Je ontvangt dan het boek per post. Zie hiervoor de mail die je gekregen hebt bij de aanmelding.
Beroepschauffeurs moeten verplicht deelnemen aan nascholing die valt onder de code 95. Bij deelname aan de VCA cursusdag is het in veel gevallen mogelijk 7 nascholingsuren te laten registreren. Geef dit bij de inschrijving aan, achteraf registreren van uren is niet mogelijk!
Het Basis-VCA examen bestaat uit 40 vragen waar maximaal 60 minuten voor staat. Het VOL-VCA examen bestaat uit 70 vragen waar maximaal 75 minuten voor staat. Bij het goed beantwoorden van 64,5% van de vragen is de examenkandidaat geslaagd.
Direct na het examen krijg je de voorlopige uitslag. Je weet dus direct of je geslaagd bent. De definitieve examenuitslag is vanaf twee werkdagen na het examen beschikbaar. Na 2 weken krijg je ook het certificaat en certificaatpasje per mail toegestuurd.
Als de examenuitslag positief is en de factuur voor de cursus betaald is ontvangt de cursist het diploma/certificaat na 14 dagen.
Vanuit de wet is er geen maximale geldigheid van een keurmeester certificaat, daarom wordt er ook geen geldigheidsdatum vermeldt op uw certificaat.
Wij adviseren uw wel om uw kennis op peil te houden door middel van de volgende websites: https://www.nen.nl/ of eventueel via de website van het Ministerie van SWW http://www.arboportaal.nl
Wij bieden voor Keurmeesters geen herhalingscursussen aan.
Mocht u een lange tijd geen gebruik meer maken van uw certificaat om te keuren of u bent niet heel actief in het keuren of up-to-date houden van de relevante informatie. Dan adviseren wij u vooral om na 3 jaar dezelfde cursus opnieuw te volgen. Zo bent u weer op de hoogte van de veranderingen in normen of regels.
Wij bieden een voorleesexamen VCA Basis aan voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie, dit gebeurt door middel van een voorleesexamen. De examenvragen worden hierbij voorgelezen door een computer.
Ook kunnen wij een 1 op 1 les aanbieden, hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen.