RBS Opleidingen Telefoon 050-7119359
RBS Opleidingen Telefoon

VCA cursus met examen

LET OP: Per 1 juli 2021 vervalt de dispensatieregeling voor VCA Certificaten. Is uw certificaat per 15 december 2020 verlopen, dan dient u nu een nieuw VCA certificaat te behalen!

Heeft u een VCA certificaat nodig? Dan bent u bij RBS Opleidingen aan het juiste adres. Wij verzorgen VCA cursussen door heel Nederland. Met onze 34 examen locaties kunt u uw certificaat altijd bij u in de buurt halen. Bovendien volgt u de cursus en doet u het examen in één dag. Hiermee bent u in één dag voor 10 jaar verzekerd van het VCA certificaat. Wij bieden verschillende soorten VCA examens aan en dat doen we al meer dan 20 jaar. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9.1! En u krijgt ons VCA digitale cursusboek geheel gratis!
Bekijk hieronder direct ons aanbod aan VCA cursussen met examen:

VCA Cursus

Wat houdt de VCA Cursus in? Door middel van het VCA certificaat bent u op de hoogte van de veiligheidsregels en gebruiken. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor uw collega’s, het werkterrein en de omgeving. Vaak eist de opdrachtgever dat de opdrachtnemer VCA gecertificeerd is. VCA gecertificeerd zijn is tevens een blijk van professionaliteit met oog voor mens en veiligheid.

VCA is onderverdeeld in VCA Basis en VCA VOL

Kortgezegd is VCA Basis voor de échte bouwvakker. VCA VOL is met name gericht op leidinggevenden en ZZP’ers. In beginsel zijn de cursussen exact gelijk. Het verschil is dat de VCA VOL cursist drie extra cursusonderdelen tijdens de cursus krijgt aangereikt. Dit zijn de cursusonderdelen

 • Leiding geven & Veiligheid
 • Arbo & Milieu
 • Ergonomie.

Het examen voor VCA basis bestaat uit 40 examenvragen. VCA VOL bestaat uit 60 examenvragen. Zowel de VCA Basis cursist als de VCA VOL cursist ontvangt een volledig gratis digitaal VCA Cursusboek waarin alles te lezen en te leren valt.

VCA Cursus direct aanmelden

Door onze VCA Cursus leert u hoe u op een veilige manier te werk gaat voor zowel uw eigen veiligheid als voor de veiligheid van uw collega’s.

Steeds meer werkgevers stellen een VCA certificaat als verplichting.

VCA is voor een ieder die op een andere locatie dan het eigen bedrijf werkzaamheden verricht.
Van oorsprong is VCA bedoeld voor in de bouw. Tegenwoordig wordt VCA ook in meerdere branches gehanteerd. Wij bieden de VCA cursussen aan voor alle branches die voor de klant extern werk verricht. Dit zijn onder andere:

 • Zelfstandigen (zzp’ers)
 • Werknemers en werkgevers in de bouw
 • Gemeenten
 • Schildersbedrijven
 • Hoveniers
 • Installatiebedrijven
 • Schoonmaakbedrijven
 • Logistiek

De voordelen van de VCA cursussen via RBS Opleidingen

 • VCA cursus met examen in 1 dag
 • Op laatste moment aanmelden en altijd plaats
 • Direct uitslag bekend
 • Certificaat binnen enkele dagen thuisgestuurd
 • Betaal achteraf voor de VCA cursus
 • Erkende kwaliteit bij RBS Opleidingen (CCV)
 • Op 34 locaties door heel Nederland

U kunt zich bij ons direct inschrijven voor de gewenste VCA Cursus.

VCA Basis cursus met examen

De VCA Basis cursus met examen is vooral geschikt voor de uitvoerende werknemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hovenier zonder leidinggevende taken. Bent u leidinggevende? Volg dan de VCA VOL cursus.

De cursus start om 8.30 uur. Vanaf dat moment worden alle zaken die van belang zijn door besproken met de cursisten. Op deze wijze wordt de cursist zo goed mogelijk voorbereid op het examen. Doordat het examen direct na de cursus afgenomen wordt is de opgedane kennis nog vers en paraat. We hebben dan ook een uitzonderlijk hoog slagingspercentage van 95%! Na de cursus zelf heeft de kandidaat de mogelijkheid nog een aantal oefenexamens te maken en deze te bespreken met de docent. Zo kan de cursist zich optimaal voorbereiden op het examen. Het examen start normaliter om 16.00 uur.

Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen. De kandidaat ontvangt voor het afnemen van het examen een laptop. De uitslag ontvangt de kandidaat direct na afloop.

Geslaagd? Binnen enkele dagen wordt het VCA certificaat met VCA pasje toegestuurd. Het certificaat is 10 jaar geldig. Toch niet geslaagd? Met onze kortingscode kan de cursus en/of het examen zeer spoedig opnieuw gedaan worden.
Bekijk hierover ons aanbod aan cursussen voor VCA BASIS met examen:

VCA VOL cursus met examen

De VCA VOL cursus is voornamelijk bedoeld voor werknemers en werkgevers die veelal in de bouw leiding geven. Wanneer u geen leidinggevende functie heeft? Kies dan voor VCA Basis.

De cursus start om 8.30 uur. Vanaf dat moment worden alle zaken die van belang zijn door besproken met de cursisten. Op deze wijze wordt de cursist zo goed mogelijk voorbereid op het examen. Doordat het examen direct na de cursus afgenomen wordt is de opgedane kennis nog vers en paraat. Zodra alle stof voor de VCA Basis cursisten is besproken, gaan de VCA VOL cursisten nog even door met het bespreken van de hoofdstukken voor leidinggevenden. Na de cursus zelf heeft de kandidaat de mogelijkheid nog een aantal oefenexamens te maken en deze te bespreken met de docent. Zo kan de cursist zich optimaal voorbereiden op het examen.

Het examen bestaat uit 60 multiple choice vragen. De kandidaat ontvangt voor het afnemen van het examen een laptop. De uitslag ontvangt de kandidaat direct na afloop.
Geslaagd? Binnen enkele dagen wordt het VCA certificaat met VCA pasje toegestuurd. Het certificaat is 10 jaar geldig. Toch niet geslaagd? Met onze kortingscode kan de cursus en/of het examen zeer spoedig opnieuw gedaan worden.
Bekijk hierover ons aanbod aan cursussen voor VCA VOL met examen:

VCA Cursus online

Wilt u liever niet een hele dag kwijt zijn aan het halen van het examencertificaat, dan kunt u er ook voor kiezen thuis of op kantoor de VCA cursus online te doen. Uiteraard wanneer het u uitkomt! Met de E-learning cursus doorloopt u stapsgewijs alle aspecten van het VCA met aansluitend proefexamen vragen. Het geheel volgen van deze online E-learning cursus duurt ongeveer 8 uur. U kunt zich achteraf of direct bij aanmelden van de online cursus, ook aanmelden voor het examen. Het examen zelf wordt namelijk wel vanaf een centrale locatie gehouden. Vanwege de strenge eisen voor VCA is het niet mogelijk het examen vanuit huis of kantoor te doen. Op de gewenste examendag past u de opgedane kennis uit de online cursus toe en kunt u uw VCA certificaat behalen.

Het examen begint normaliter om 16.00 uur. Het examen duurt voor VCA Basis maximaal een uur. Voor VCA Vol hebt u maximaal 1,5 uur de tijd. U dient een kwartier voorafgaand aan het examen aanwezig te zijn.
Bekijk hierover ons aanbod aan cursussen voor VCA Online met examen:

Incompany VCA cursus met examen

Wilt u dat wij ook bij uw bedrijf een Incompany VCA cursus met examen verzorgen? Heeft u regelmatig werknemers die het VCA examen moeten halen? Of wilt u in één keer al uw medewerkers laten slagen voor VCA? Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen ook cursussen met examen die kunnen worden afgelegd op uw bedrijf. Deze in-company cursussen zijn vanaf 7 cursisten financieel interessant.

Wilt u in één keer al uw medewerkers laten slagen voor VCA?

Neem dan contact met ons op. Wij verzorgen ook cursussen met examen die kunnen worden afgelegd op uw bedrijf. Deze in-company cursussen zijn vanaf 10 cursisten financieel interessant. Neem voor een offerte contact met ons op via info@rbsopleidingen.nl

VCA cursus met examen van RBS Opleidingen

 • VCA cursus met examen in 1 dag
 • Op laatste moment aanmelden en altijd plaats
 • Direct uitslag bekend
 • Certificaat binnen enkele dagen thuisgestuurd
 • Betaal achteraf
 • Erkende kwaliteit bij RBS Opleidingen (CCV)
 • Op 34 locaties door heel Nederland

Bekijk hieronder direct ons aanbod aan VCA cursussen met examen.

VCA cursus volgen

Waarom is VCA certificaat nodig? Veel opdrachtgevers voornamelijk in de bouw of transport stellen een VCA Basis certificaat als verplichting. Door middel van het VCA certificaat bent u op de hoogte van de veiligheidsregels. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor uw collega’s, het werkterrein en de omgeving.

VCA cursussen met examen

Wij bieden de VCA cursussen examen aan voor onder andere zelfstandigen (zzp’ers), werknemers en werkgevers in de bouw, logistiek en onderhoudsdienstverlening. Bij ons kunt u zich direct online inschrijven voor een VCA cursus met examen. Deze cursus wordt klassikaal gegeven met aansluitend het examen. De docent geeft u alle benodigde informatie om de het examen te kunnen halen. Het examen bestaat uit 40 multiplechoice vragen. Bij goed resultaat ontvangt u een pasje en certificaat per post. Schrijf u dan nu direct in voor VCA cursus met examen.

Alle VCA cursus met examen:

VCA BASIS cursus met examen

Wij bieden de VCA BASIS cursus met examen aan op 34 verschillende locaties door heel Nederland. Wij bie...
€209
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA VOL cursus met examen

VCA VOL cursus met examen afleggen in 1 dag? Bij ons is dit mogelijk. VCA VOL cursus is geschikt voor l...
€209
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA Basis examen

VCA Basis examen. Indien u niet een hele dag kwijt wil zijn aan de cursus, dan kunt u ook alleen het ex...
€109
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA Basis E-learning inclusief examen

De E-learning cursus geeft u de mogelijkheid thuis op de computer te studeren. Met de E-learning cursus doorloopt met u ...
€149
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA VOL E-learning inclusief examen

De E-learning cursus geeft u de mogelijkheid thuis op de computer te studeren. Met de E-learning cursus doorloopt met u ...
€149
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA Basis E-learning + cursusdag met aansluitend examen

De E-learning cursus geeft u de mogelijkheid thuis op de computer te studeren. Met de E-learning cursus doorloopt met u ...
€249
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA VOL E-learning + cursusdag met aansluitend examen

De E-learning cursus geeft u de mogelijkheid thuis op de computer te studeren. Met de E-learning cursus doorloopt met u ...
€249
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

VCA BASIS cursus met voorlees examen

Bij het voorleesexamen worden de examenvragen voorgelezen door de computer. De cursist ontvangt daarvoor een koptelefoon...
€219
Meer informatie RBS Opleidingen - Inschrijven

Erkende kwaliteit bij RBS Opleidingen

© 2021 RBS Opleidingen |
Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies